معرفی مطالعه
این مطالعه طولی آیندهنگر مبتنی بر جمعیت با نام مطالعه کوهورت آمل (AmolCS) در سال 1388 با هدف اولیه تعیین میزان بروز و عوامل خطر NAFLD، بیماریهای متابولیک و بیماریهای قلبی عروقی (CVD) با همکاری یک تیم از محققان و پزشکان درشمال ایران در منطقه آمل طراحی و راهاندازی شده است.
ثبت نام شرکت کنندگان در مطالعه
از سال 1388 تا 1389 تعداد 5799 نفر از شهرستان آمل واقع در شمال ایران وارد مطالعه شدند. این مرحله شامل دعوت و گنجاندن این شرکت کنندگان در مطالعه برای جمع آوری داده های پایه بود. اولین پیگیری (RM) پس از هفت سال، بین سالهای 2016 و 2017 انجام شد. این مرحله به محققان اجازه داد تا تغییرات و تحولات وضعیت سلامت شرکتکنندگان را در طول زمان پیگیری کنند.
در طول مرحله ثبت نام و اولین پیگیری، مجموعه ای جامع از داده ها از همه شرکت کنندگان جمع آوری شد. این شامل اطلاعات مربوط به دموگرافیک آنها (مانند سن، جنسیت و شغل)، اندازهگیریهای آنتروپومتریک (مانند قد، وزن و شاخص توده بدن)، نتایج آزمایشهای آزمایشگاهی، یافتههای تصویربرداری کبد صفراوی و دادههای الکتروکاردیوگرافی بود. مجموعهای از انواع دادههای متنوع در هر دو مرحله ثبتنام و پیگیری، محققان را قادر میسازد تا درک دقیقی از پروفایل سلامت شرکتکنندگان و هرگونه تغییری که در طول دوره مطالعه رخ داده است داشته باشند.
مراحل پیگیری برای شرکت کنندگان
پس از ثبت نام و اولین ارزیابی، پیگیری سالانه آتی برای همه شرکت کنندگان به مدت 20 سال برنامه ریزی شد. این استراتژی پیگیری طولانی مدت با هدف نظارت بر نتایج سلامت شرکت کنندگان و رصد هرگونه پیشرفتهای بالقوه در اختلالات متابولیک مرتبط با چاقی و بیماری های قلبی عروقی انجام شد.
مطالعه کوهورت آمل با اجرای یک برنامه پیگیری 20 ساله میتواند اثرات و روند بلندمدت مرتبط با اختلالات مرتبط با چاقی، سندرم متابولیک، کبد چرب و بیماریهای قلبی عروقی را در جمعیت ایرانی آمل نشان دهد. این دوره پیگیری طولانی امکان تجزیه و تحلیل جامعی از میزان بروز و شیوع شرایط سلامت را در طول زمان فراهم می کند.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText