مقدمه:
این هسته در برگیرنده بیماریهای مرتبط با پانکراس، صفرا، کیسه صفرا و مجاری صفراوی می باشد. بیماریهای پانکراتوبیلیاری شامل اختلالات خوش خیم و بدخیم هستند. بیماریهای خوش خیم پانکراس و مجاری صفراوی شامل بیماریهای وراثتی و التهابی (انواع پانکراتیتهای حاد و مزمن، کلانژیت اسکلروزان، تنگی های خوش خیم بعد از اعمال جراحی یا تروماها در مجاری صفراوی) می باشند. از بین بیماریهای بدخیم، آدنوکارسینوم پانکراس شایعترین تومور پانکراتوبیلیاری است و بعد از آن می توان به تومرهای خوش خیم و بدخیم پانکراس، تومورهای کیستیک پانکراس و تومورهای مجاری صفراوی اشاره نمود.
در تشخیص بیماریهای پانکراتوبیلیاری علاوه بر روشهای تصویربرداری معمول شامل سونوگرافی ترانس ابدومینال و سی تی اسکن و MRCP جایگاه ویژه ای هم از نظر تشخیص و هم از نظر درمانی برای ERCP و اندوسونوگرافی باز می شود. همچنین طی سالیان اخیر انجام کلانژیوگرافی از طریق اندوسکوپی ERCP در تشخیص و درمان بیماریهای مجاری صفراوی کاربرد فراوانی نیافته است. انجام این عمل همچون سایر تدابیر درمانی عاری از عوارض نیست. از جمله عوارض ERCP می توان به پانکراتیت حاد، پرفوراسیون، خونریزی، عوارض بیهوشی اشاره کرد. در این بین پانکراتیت پس از (PEP)ERCP شایعترین عوارض ERCP محسوب می شود.
از اندوسونوگرافی هم بخصوص برای بررسی ضایعات پری آمپولری (سرپانکراس، انتهای مجرای صفراوی مشترک، آمپول واترو قسمت دوم اثنی عشر) استفاده می شود. این ضایعات بسادگی با روشهای معمول تصویربرداری پیدا نمی شوند. با اندوسونوگرافی علاوه بر تشخیص این ضایعات می توان برای مرحله بندی تومورهای این ناحیه بهره برد. بعلاوه امکان نمونه برداری از ضایعات پانکراتوبیلیاری و نیز تخلیه کیستهای خوش خیم پانکراس، تعبیه Stent مجاری صفراوی (در مواردی که ERCP ناموفق باشد)، بلوک عصب سلیاک (در مواردی که تومورهای پانکراتوبیلیاری دردناک مقاوم به درمان وجود داشته باشد) می توان بهره جست MRCP نیز جایگاه خاصی برای تشخیص بیماریهای مجاری صفراوی شامل تنگی ها و سنگ در مجاری صفراوی دارد.
چشم انداز هسته پژوهشی:
با توجه به شیوع نسبتا بالای بیماری هپاتو بیلیری و تاثیر مستقیم آن بر روی زندگی روزمره چشم انداز فعالیت این مرکز شامل تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ارایه پروفایل بیماریها از جنبه بالینی، و ارایه راهکارهای تشخیصی و نیز درمانی متناسب با کشور ایران با همکاری سایر مراکز فعال در این زمینه ،خواهد بود .
ماموریت هسته پژوهشی:
مسؤولیت اصلی هسته پژوهشی بیماریهای پانکراس و مجاری صفراوی، تلاش برای تشخیص و درمان بیماریهای این ناحیه از طریق انجام تحقیقات کاربردی و مستند (Evidence-based) و آموزش جدیدترین روشهای درمانی در این زمینه است.
خطوط تحقیقاتی هسته پژوهشی:
برنامه های کوتاه مدت:
برنامه های میان مدت:
برنامه های بلند مدت:
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText